Sängfilosofi

Klockan är 14.47 och jag ligger fortfarande i sängen. Det är skamligt! Storasyster Greve ringde för några minuter sen och tyckte prompt att jag borde åka med Grevarna in till staden, men jag känner verkligen att jag vill ligga kvar här. Helst hela dagen. Varför!? Jag är inte speciellt trött, bara utmattad. Det är inte så att jag inte har något att göra om jag går upp, för nog finns det att diska och städa en del. Jag får väl nöja mig med att det är så förbenat kallt utanför täcket och att jag faktiskt har det ganska bra här.
Dock ryker mina planer igen. Vi har lite planer på att fira våran julafton idag, systrarna Greve med bebis. Så förr eller senare måste jag ju gå upp ändå. Dessutom börjar magen påminna mig om att den behöver fyllas. Jag stannar här tills dess. Jag hoppar stan, tror jag. Om jag väl bestämmer mig för att ta mig upp ur sängen så ser min pyjamas otroligt lockande ut. Men det är kallt.

Sängfilosofin stannar här och jag fortsätter mina tankar i sängen tills vidare. Vi får se vart jag hamnar, eller inte hamnar.

Spaningsarbete á la Jenny

Hoho, spänningen stiger i lilla Finspång och på Jonas Wenströms väg. Det är tre polisbilar, varav en är pikébil, som parkerat sig utanför fönstret. Intressant tänker jag och slänger ett öga ut mot vägen då och då. Hör och häpnad så dyker en ambulans upp. Det är nästan hårresande så spännande. Två polisbilar åker iväg, oikébilen står kvar. Mittemot ambulanssen. Ambulansen tar ut en bår, men det verkar inte vara någon brådska på någon av människorna. Dock är ju wighsnews alltid så härligt uppdaterade, så jag vet att det rör sig om en misshandel. Dock oklart hur pass allvarligt skadade personen/personerna är, men att döma av farten så är det nog inte så farligt. Ojoj, nu kommer dom ut med en bår, och jag kan mycket tydligt se att det ligger en människa på den, med en filt om sig. Inga sirener eller blåljus på när dom ger sig av. Jag ger mig själv en klapp på axeln för det goda spaningsarbetet och känner mig inte riktigt lika urtråkig som sitter hemma istället för att vara på Hotellet och festa bort hjärnceller. Även om kvällen var planerad att sluta i någon liknande stil. Här sitter jag istället, på en stol vid soffkanten, tillsammans med Rudolf och njuter av Pippi på rymmen.

Och så har det ju varit jul ja!
Jag är faktiskt supernöjd med alla mina julklappar. Lars Winnerbäckboxen och Pippiboxen med långfilmerna ligger väl på topp just nu, men jag älskar min pyjamas och mina tofflor. Min kisströja är mysig och ikväll kan vara en bra kväll att börja läsa boken "Skadad" som jag fick av mamma. Tack alla rara för presenterna, och varsågod för era också för den delen. Julaftonen avslutades i Falla och en tidig tur hemåt för att däcka i sängen med världens bästa och mysigaste pojkvän.

Trött, frusen.. och glad!

Gårdagen bjöd på julmys med Carro, Matilda, Sara och Emmy. Vi åt massa godis, jag drack tydligen för mycket cola (för natten hade mycket halsbränna att bjuda på), chips, kakor och sällskapsspel. Jag tycker om julmys, det är solklart.

Jag har precis tryckt ner rumpan i Emils soffa efter ett par timmar hos Emmy. Det var ganska uppenbart att det var för länge sen vi träffades när vi kom på oss själva med att ha suttit i bastun i två timmar och bara pratat. Eftersom både Emmy och jag är riktigt duktiga när det gäller att låta munnen gå så vet jag inte om vi sa något vettigt eller vem av oss som faktiskt pratade mest, men vi fick vårt julklappsbyte och jag är helnöjd med min film :)! Det konstiga är bara att jag fortfarande är frusen. Inte kan det vara normalt efter två timmars bastande i 75-80 graders värme? Ja, en 2 liters vattenflaska gick åt, och två luftvarv i tvättstugan, men ändå.

På vägen hem från Emmy nämnde pappa i förbifarten att det skulle bli snöstorm på julafton. YEEEEY!! :D Och jag ska fira dubbeljul. Schemat är väl inte helt klart ännu, men förmiddagen och eftermiddagen firas med min familj och släkt på mammas sida. Farmor och Kenneth ska enligt rykten ha skickat upp något mer än bara julkort i år, spännande spännande. På kvällen ser det ut som att jag far ut till Falla och firar lite med familjen Ericson. Jag riktigt längtar efter julafton!


Note to self: Kiwi - not good för magen.


.. och så försvann humöret.

Usch är ett bra ord just nu. Jag är en liten aning besviken på mig själv.

Hej mitt vinerland!

Det är ju helt fantastiskt! Det bara bubblar i mig. Snön har äntligen kommit! Och marken är täckt av vitt puder och det har fortsatt trilla ner från himlen hela dagen. Det har faktiskt legat något extra lyckopiller i min mage idag. Snön kan verkligen få mig att må bra. Sanne fnyser och rynkar på näsan men HAHA, äntligen :D! Jag vet att Carro glädjs med mig. Är man så här lycklig så finns det bara en sak att göra - STÄDA! Jag ska sätta på lite julmusik, men först blir det några sånger av min älskade älskade Lars.


En extra tröja skulle inte sitta helt fel. Jag snor någon stor goströja av Emil. Mohahaha, är man inte hemma får man skylla sig själv!



Jag är helt galet kär i min Emil :D
du, min vän i livet <3

Lucia

Ny pencillinkur. Urinvägsinfektion är inte kul. Inte någonstans!

Ångest och en hel del blåmärken?

Usch vad kluven jag känner mig! Jag vet inte vem jag hoppas mest på ska vinna Idol. Jag gillar helt klart bäst Calle, han är en mysig liten plutt som är bra på alla sätt och vis, men Erik är å andra sidan verkligen en idol. Enda in i hjärtat och rakt igenom. Han hör hemma som vinnare i Idol, men ändå känns det jobbigt att säga det eftersom jag faktiskt håller av Calle så pass mycket som jag gör. Jag har, tillsammans med mamma, konstaterat att det här måste vara det mest engagerande, största och bästa svenska Idol någonsin. This is some good shit, I can tell you!

Nog har jag många idiotiska ting att skryta med, men här är en ny!
Igår kände jag för att ta en dusch och ge håret en ordentlig behandling. Jag shampoonerade, balsamerade och tänkte avsluta med en riktigt uppfriskande hårinpackning. När jag öppnat locket och reagerat på att det var väldigt lite kvar i burken så tog jag en liten klutt och förväntade mig att motståndslöst glida igenom håret, men nejdå! Det tog stopp! Jag blev lite förvånad måste jag säga. Hårinpackningar är ju mjukt och skönt och helt fantastiskt halt. Jag rynkade på näsan, tänkte "Jääävlar. Så här slitet är väl inte håret!?", sköljde ur det ur håret. Hoppade ur duschen, blåste torrt håret och satte igång att platta mitt redan slitna hår. Så slår det mig! Mitt under plattningen! Jag har tagit fel burk. Istället för att ha tagit hårinpackningen har jag tagit hårgele!!! Inte konstigt att håret blev strävt. Och visst att burkarna har samma gröna färg, men dom har olika färger på locken, plus att storleken är olika. Smart drag där Jenny, mycket smidigt.

Konsekvens: Jag kan tala om att håret är en aning mer strävt än det brukar vara, samt att det är förjäkligt elektriskt! Mycket mer hände inte, tack och lov!
(Och eftersom jag fått höra från flera oliak håll: "Hur fan hamnade hårgelen i duschen!?" så kan jag tala om för er att jag tog ju med burken in för att jag trodde det var hårinpackningen. Dom står bredvid varandra på hyllan!)


Dagen har även bjudit på en ofrivillig nerrullning från halva Emils trappa. Jag hoppade glat ner för dom första stegen i tro om att jag smärtfritt skulle åka in till stan och köpa en sista julklapp och en julklänning. Snuddelirull sa det och tårna hamnade under foten. Om mig lät det duns duns duns och mina strumpbyxor gick hål på, dock tror jag att jag har klarat mig med en öm vänsterarm. Inga blåmärken i sikte än så länge, men jag håller utkik!


Nu saknar jag min plutt som ligger på jobbet och sjukar sig. Sovandejour har han också. Typiskt. Jag får nöja mig med min Calle&Erik-ångest, samt Nalle Puh.

Tooomteboogie, aha!

Nyvaken och klockan är 17.45. Bra jobbat Jenny! Det värsta är nog att jag skulle kunna sova ett par timmar till, men då blir det nog en sömnlös natt jag har att vänta mig. Det är hårt att vara dagisfröken, jag är utmattad.

Igår hälsade vi på en sväng i Starrsjö där det var tänkt att bakas julgodis, men eftersom båda busungarna Samuelsson var där så blev det inte mycket bakande för åtminstone mig, ändå har jag en stor godisskål fylld av hemmagjort julgodis. Tack Sanne, Jenny och Marita :) Linnéa, Sven och jag underhöll oss mest med kurragömma och mys framför TVn.

Emil ska joura inatt och imorgon sover jag i Valstorp, det blir inte mycket mys på den fronten dom här dagarna inte :/ Vi har hunnit träffas i en knapp halvtimma idag, och imorgon blir det nog ingenting alls. Astrid och Jenny får bli mina kramkuddar imorgon :)



-------

Min mage gör ont som bara faaan ><!!!

Jenny, här har du lite kvällsläsning :)

Jag har nyss kommit hem från en toppenmysig eftermidag ute i Valstorp. Där blev det pepparkaksbak tillsammans med Sanne, Horst, Jenny och världens gulligaste unge - Astrid! Jag skulle vilja kidnappa henne hem till mig ett tag, men gröt är uppenbarligen ingen hit och hon är väldigt mammig just nu.. Jag antar att jag får vänta tills åtminstone gröten funkar. Igår svängde mamma, Sanna och jag också in till Valstorp och hälsade på. Även mamma och systeryster är förälskade i Astrid, vilket inte är så konstigt. På vägen ut -igår- och på vägen hem -idag- stannade vi till vid Julhuset. WOW! Vilken känsla! Hur mysigt som helst. För er som inte riktigt hänger med vad Julhuset är för något så är det lika avancerat som det låter. Ett hus som ger julkänsla. Det är hejdundrans massa lampor och det finns en radiokanal som man kan lyssna på när man är utanför som spelar julsånger, och lamporna blinkar i takt till musiken såklart. Häftigt! Både Sanne och jag är stora fans! Om jag inte minns helt fel så heter hemsidan till huset juleljus.se, och dit kan ju alla hitta.

Nu är jag hungrig -igen. Det här med min mage är inte direkt någon barnlek inte. Jag kan bara äta pyttelite i taget och därför tvingas jag äta ca 10 gånger om dagen. Det är jobbigt och tråkigt och det tär mer på kroppen än man tror att aldrig få kunna bli riktigt mätt. Jag har varit yr i bollen sen igår kväll, p.g.a. matbrist. Det suger!

Jag hoppas på att Emil vill vara så rar och komma hem och känna att "Jaa! Idag sätter vi ihop och dekorerar pepparkakshuset!", men jag känner på mig att det inte kommer att ske. Dessutom har min klänning kommit till ICA idag och jag vill ha den nu nu nu nu nu, men ingen smsavisering har kommit. Jag har hört rykten om att man kan hämta ut paket på bara kollinumret, stämmer det? Sanna och Christian svarar typiskt nog inte. Hmpf!


Världens bästa Astrid


Vinterskorna har hittat hem

Det har varit en hysteriskt förjävlig kväll, natt och morgon. Ett tag trodde jag nästan att jag skulle försvinna helt och hållet. Magen har varit ren pest och pina. Det var som knivhugg och kramper. Nu är jag mest öm inuti magen.. nästan som träningsvärk, fast med lite mindre träning. Ont gör det allafall.

Mamma, jag och eventuellt lillebror ska mysa med pizza och massa godis, chips och läsk hemma hos Emil eftersom det ska bli gubbarnas rock'n'roll här hemma. Pappa och hans vänner ska invardera källaren med instrument och sång.  Vi andra flyr!! Även om jag faktiskt skulle tycka att det var ganska mysigt. Dock känner jag, för första gången i mitt liv, att jag verkligen VILL se på Idolfinalen, utan att bli störd. Så åter igen - vi flyr! Emil befinner sig på julfest på Mo gård, så jag hoppas till gudarna att jag inte får en jobbig natt till. Både p.g.a. magen och en lite berusad karl.

Mamma, jag hittade mina bortsprungna vinterskor idag! Dom låg i en påse i hallen tillsammans med mina två Elvis tavlor. Applåd till mig. Tack tack.

Jag har hittat tillbaka till Jens Lekman. Det känns bra.
Förövrigt hörde jag en jätterolig historia idag :D

En björn, ett lejon och en gris träffades.
Björnen säger: "När jag skriker darrar hela skogen av rädsla"
Lejonet säger: "När jag skriker skakar hela djungeln av rädsla"
Då säger svinet: "Ha, jag behöver bara hosta så springer hela världen och vaccinerar sig"

TIO POÄNG, katching!!


Rädslan för svininfluensan sprider sig...

<3

Jag har världens vackraste pojkvän :)

1 december

Trots två timmars vakenhet ligger jag fortfarande i sängen och gnäller i huvudet på mig själv att det är kallt, och det är det också. Jag fryser! Det är läskigt kallt i hela Emils lägenhet, men det är tydligen bara jag om tycker ^^ Pyttsan heller!

Det är oroväckande hur negativ jag känner mig mot chokladkalendrarna just idag. Varför får man bara en choklad bakom varje lucka!? Alla vet ju choklad är som chips. Tar man väl första tuggan är man fast och förtjänar mer! Jag tyckte det var en bra lösning att både Emil och jag fick ha två kalendrar var att äta på, men det räckte inte det heller. Och jag ska väl erkänna att jag är i det lataste laget just nu eftersom jag har både Pressbyrån, Lidl, B-hallen, Ica och godislagret på perfekt gångavstånd, men jag vill inte gå upp. Det är ju kallt!

Igår åkte jag med pappa och mina systrar till stan för att dels vara socialt stöd, hjälp och dels för att hitta några av dom sista julklapparna. Tänka sig, efter gårdagen har jag bara två pluttiga små julklappar kvar, och det är bara 1 december idag! Yeeey! Systrarna förtjänar en varsin julklapp till. Det börjar dock svämma över av julklappar här, och vi är ju inte ens klara till min familj! Det blir en paketrik jul i år!

















Igår lämnade jag dessutom - äntligen - in min kamera på lagning, så dåliga mobilbilder är det som bjuds på idag!


Om en kanske skulle ta och dammsuge lite idag?

 


RSS 2.0