Halloween.. och R.I.P Mr Pumpkin

Malin och jag kände för att smycka centrum en gnutta. Vi for runt, fann i stort sett vad vi skulle (meloner är alltid en lösning) och började vad vi tyckte var vårt arbete. Nu står tre sörjande pumpor i centrum och vakar vid sin älskade makes/fars grav. Det är rart.

En installation som mor min så vackert säger. Jag kallar det kort och gott för Gatukonst.


Citron

Jag har fått mina böcker idag! WOHO! Upp och stå, hurrarop så högt det går! Okej, jag överdriver men jag är hungrig, Emil äter pizza med Pelle och Veronica, jag har mensvärk och en riktigt snygg bula i pannan. Så om man jämför så tycker jag minsann att mina böcker är värd all denna uppmärksamhet! nu ska jag bara välja vilken jag ska läsa först. Jobbigt med beslutsångest. Jag har "14 år till salu" och "Andras ungar" av Torey Hayden att välja på. Jag får väl dra lott eller lita på magkänslan och välja 14 år till salu helt enkelt. Jag tycker mig känna att jag förtjänar något gott att äta på, så jag överväger att gå ner till ica eller lidl och slösa mina sista pengar på något riktigt gott och onödigt. Men jag orkar inte.
Jag vill ha mat.

Nu ska jag vara sur.

Strange fruit

Man kan tro att fotboll är roligare än vad det faktiskt är. Speciellt på TV. När det är främmande lag och bara Zlatan som spelar. Dom ser ut som färgglada små prickar som glider runt på en grön bakgrund. Allt blir roligare när man kisar! :) Jag har ätit isglass, päronsplitt, så min läpp och tunga blöder. Först tänkte jag att det kan inte vara bra, men å andra sidan så gör det inte det minsta ont och dessutom så är glassen lika god, så jag har valt att inte bry mig om det mer.

Jag undrar vart Still crazy har tagit vägen. Jag vet ju att vi har den på VHS någonstans. Frågan är bara vart. Svaret hoppas jag få från någon annan. Jag vill se den, och trots att jag tillochmed försökt vara olaglig och ladda ner den så går det inte!! Helt hopplöst. Om det inte ens går att få tag i den med olaglighet, hur ska det då gå till!?.

Och så gör Zlatan mål -igen. När slutar folk att förvånas och framförallt att bli hysteriskt tokiga av glädje när han gör mål? Jag tycker han gör det mest hela tiden, det är nästintill långtråkigt faktiskt.

Det blir mer form när dom är runda.

Det är ju typiskt. Jag äter inte alls hemma så ofta längre. Det blir ju helt automatiskt att jag äter med/hos Emil. Ikväll känner jag ändå att jag vill tillbringa lite tid hemma med min kära familj, och likt som dom senaste 5 gångerna jag ätit här så blir det hamburgare! Hopplöst. Jag tycker inte alls, inte ens det minsta om hamburgare. Det är bara att bita i stortån och trycka i sig något matliknande, om inte pappa, min kära pappa, rullar hamburgarna så dom blir stora köttbullar? Det vore kalas!
Nu ropas det visst! Vi får se hur min fader har valt att forma mitt stycke kött.

Lillebror har köpt en ny gitarr. Akustisk. Jag är förälskad, förtjust och totalt nerkärad! Den är vacker. Jättevacker. Låter fint gör den också. Jag har turen att lillebror sover hos flickvän Malin i natt så jag kanske kan pilla lite på strängarna i smyg. Det vore en höjdare! Jag ska nog göra det. Och när min kamera är lagad ska jag minsann ta bilder på den och låta den posera med all sin skönhet.
LOVELY!


Brainstorm, en snorig söndag

Hela lägenheten är storstädad så jag har myst ner mig i soffan i brist på saker att göra. Jag kan inte tvätta mer eftersom det inte får plats mer på "Ted". Jag vet inte vad den heter egentligen, och jag kommer inte på något ordentligt ord för det heller, men det är den där som man hänger tvätten på. Tvättställ känns helt fel. Hur som helst så heter allafall våran sån-där-man-hänger-tvätt-på hemma hos mamma och pappa Ted, och därför får Emils heta "Ted". Jag är helt enkelt en aning uttråkad, och det finns inte ens någon disk att diska, ingen film som jag känner för att se och inget roligt händer på internet så.. vad gör man då, en snorig söndag som denna? Jag vet inte. Det är just där vi har problemet. Jag skulle ju kunna laga mat till min karl när han kommer hem, men det är ju på tok för tidigt nu. Klockan är 14.51, han är hemma mellan 21.00 - 21.20. Tidigt. Japp. Jag skulle kunna ta mig en stor tallrik med glass eftersom jag är ägare till hallon, kola- och shokladsås, silverkulor, strössel, maränger och taddam.. Glass! Men jag är inte sugen eftersom jag nyss tryckt i mig fem välstekta köttbullar och en hel hög makaroner. Vilka problem jag har! Förslag på söndagsunderhållning uppskattas!

Tack tack, jag återkommer.

Säg Mu till livet!

Igår kväll låg jag och tittade på fotbollsmatchen, som tydligen inte ledde någonvart - trots seger, och jag tycker allt att dom svenska spelarna borde vara lite bättre på Nationalsången än vad dom visade sig vara. Det är ju inte riktigt så att dom aldrig har hört den förr, den spelas ju för tusan i stort sett infär varje match dom spelar! Dessutom fick jag minsann lära mig den i sexårs eller ettan eller något liknande, och jag kan den ännu. Fjompigt.

Igår var vi dessutom på ett års kalas. Mitt första ett årskalas som jag faktiskt minns. Nu låter det väldigt tragiskt, men jag antar att jag har dåligt minne, för vad jag vet och har hört så har jag allafall varit på mina kusiners kalas. Hej hopp vad mycket roliga paket Vera fick. Man kanske ska ta och fylla ett lite oftare?

Idag vaknade jag vid halv sex och tänkte "woho, dags att gå upp :D" och var pigg som en tupp eller liknande. Men jag försökte inse att jag har lite för mycket vett än att vilja gå upp så tidigt, så jag tvingade mig själv att somna om. Klockan åtta kom samma tanke - "woho, dags att gå upp :D", men det var tråkigt att vara uppe ensam och så tidigt, så jag gick och la mig i sängen igen och filosoferade tills Veronica skrämde livet ur mig med ett mess. Så nu är jag inte ensam om att vara uppe allafall! Karln som jag delar säng med, honom får jag nog vänta på ett bra tag till.

Förövrigt kom jag att tänka på en annan sång som jag lärde mig när jag gick mina första år i skolan, jag tror att det är från ett program som heter "Säg mu till livet".

"Uppe med tuppen, en liten galen sång
som jag sjunger när jag stiger upp
och dagen drar i gång
Tuppen blir galen och fåglarna får fnatt..."

Sen finns det väl ett par rader och verser till, men det där får räcka!


En uppdatering!

Nu är det en del att ta igen här!
Jag åkte till Trollhättan förra tisdagen och mycket riktigt fick farbror doktorn hjälpa mig. Det var en av mina värsta urinvägsinfektioner, helt klart! Den första som jag hade det var den värsta, men sen är det den här. Jag fick recept och farmor och jag traskade ner för att hämta ut det, och gudars så ont jag hade, likblek och svimmfärdig fick apotekstanten i Trollhättan ge mig en tablett och vatten. Dock känns det en aning förjävligt att det redan är på väg tillbaka, eller inte riktigt har försvunnit ännu. Jag satsar på det senare alternativet, trots stark pencilin. Utöver dessa dagar med plåga så var det hur mysigt som helst! Jag har blivit riktigt riktigt bortskämd, och det var trevligt att ha kusin Ida med ett dygn där, så vi kunde bli bortskämda tillsammans! Vi hittade kanske inte riktigt på lika mycket bus som vi gjorde när vi var små och var hos farmor, men det var mysigt. Kenneth som föll till ute på Lövvik hela dagarna träffade jag bara på någon timma innan jag skull ta tåget hem. Jag fick dessutom en ny vän, tant Margaretha! Hon är en himla glad och liten prick.

Fredag kväll och jag kom hem till Finspång igen. Emil och jag spenderade kvällen med Pelle och Veronica. Egentligen var det väl mest så att Emil och Pelle spelade Rockband medan Veronica och jag hade annat fuffens för oss.
Lördagen bestod enbart av bakning!! Eller nej, en tur till tropikariet först med ovannämnda, det var både tufft, häftigt, läskigt och mysigt. Det är såna spontana utflykter som borde göras oftare! Åter till bakningen. Malin och jag tog på oss ansvaret att baka ca 60 cupcakes till världens bästa Astrids dop som hölls i Hällestad kyrka på söndag eftermiddag. Det blev 67 cupcakes och himla kladdigt i Malins kök. Men dom uppskattades (av dom flesta!!) så vi är nöjda med vår bakversamhet.

Söndag och dop. Jag kan ju inte påstå att själva dopgudstjänsten eller vad det kallas är min favoritsysselsättning, men Astrid var jätteduktig och efteråt blev det fika och ett himla hålligång då alla tre tjejerna var där; Linnea, Emilia och Louise, samt Svennis :).  Linnea och jag var polkagriskompisar.
Resten av veckan har jag jobbat.
Idag fyller Vera ett år och jag har fått i uppgift att under dagen slå in hennes paket som jag tycker om så mycket att jag vill behålla den själv!


Mwah

Grejen är liksom att jag nästan redan saknar dig.

Trollhättan med uvi?

Det kan hända att det blivit lite lite skrivet här på sista tiden, men när allt är så pass mycket bäst som det faktiskt är just nu så håller jag mig inte så mycket till datorn. Jag har haft massor av myskvällar tillsammans med Emil och jag mår bra igen. Förutom det faktum att jag faktiskt sitter inne på Emils toalett och skriver det här inlägget. Konstigt kan det tyckas, men det är faktiskt så att jag har en hemsk känsla av att jag börjar få urinvägsinfektion igen. Det slår ju aldrig fel så här till hösten. Lika säkert som att löven trillar av träden är det att den jäkla infektionen ska smyga sig på igen. Pronaxen har varit mitt lyckopiller innan när dagarna varit såhär, men eftersom min mage är rena monstret så får jag inte äta det längre, så.. vi får se hur det här slutar! Jag ska unna mig en lång dusch åtminstone och hoppas på att det försvinner snart. I övrigt tänkte jag packa väskan och bussa ner till Göteborg imorgon för att möta kusinvitamin och tåga vidare mot farmor i Trollhättan. Det ska bli riktigt mysigt, samtidigt som jag börjar känna av resfebern en gnutta. Emil kommer jag sakna i mängder, men det ska bli så kul att träffa farmor igen! Jag längtar en hel del.


Nu känner jag att den där långduschen är behövlig, so.. here I come!


Sömnbrist av lycka!

Underskatta aldrig ett stjärnfall. Det kanske har mer kraft i sig än vad vi tror, eller så kommer diskussionen om tillfälligheter och sånt upp, men det har jag varken tid eller lust med. Jag vill tro på mitt stjärnfall.
Idag är det tänkt att åka in till stan, eller Linköping, med Veronica och Sannepanne. Mitt huvud snurrar och behöver både energi och sömn men vad gör det om hundra år? Veronica ska ha vinterjacka, och det är faktiskt viktigt nu när det börjar bli kallt, och både Sanne och jag vill till IKEA, för det är bra för våran hälsa.. tror jag. Så nu får jag ta upp ett paraply och traska ut i kräkregnet. Jag hoppas dessutom på att en mysbulle vill se på film eller bara kramas lite med mig också. <3

Just nu är jag lyckligast i Sverige :), trots regnrusk och på tok för lite sömn.


RSS 2.0