Söndag borde dö

Idag är skittråkig! TVspel hela dagen, vilket betyder att jagvhar suttit i soffan och inte haft något direkt eget liv överhuvudtaget. Det enda jag lyckats uträtta idag är två tvättmaskiner, och det är inte mycket för världen det inte. Gårdagen var desto roligare! Massa bus och lek i snön med Lowe och lillebror och hujedamej vad mycket snö! Det gick långt upp över vovvens mage, och jag har en stor vovve. Han skuttade omkring som en liten kanin och var bättre och snabbare än oss i allmänthet i snön, och även om vi stortrivdes i snön så trivdes Lowe bättre! Efter det, närmare tidigt kväll, så skuttade vi bort till Ida och bakade en kladdkaka som skulle ges till den 20 år fyllda Simpa. Kakan klar och vi brummade till Bävervägen och förfestade hos Vicke. Läskigt kul! Carro och jag var ofantligt bra, på det mesta! Sen skjutsades vi in till Hugo, och avslutade kvällen ganska tidigt. Lite lagom faktiskt. och jag tror att jag har fått tillbaka min vän


Lowe i snön :D
 



PUSS VA!


Vår lille prins!

Idag, efter en hel dag som klassföreståndare till ett gäng femmor ute i Lotorp, så färgade/slingade jag håret på en mycket nöjd mormor. En fika och färgen skulle få göra sitt, så jag tog en av alla hennes DAMtidningar (jag tror den heter så?) och bläddrade lite halvt om halvt igenom den. Plötsligt slår jag upp en sida med en stirrandes prins Carl Philip på mig och jag inser att en stor del av svenska folket är upprörda angåendehans nya flickvän. Nu minns jag inte vad hon heller heter tyvärr men tydligen är den någon stureplansmodell som vitk ut sig i slitz att döma av kommentarerna. Hopp tänkte jag och struntar faktiskt ganska hjärtligt i vem han är tillsammans med och inte, men så får jag se att dom har skrivit något om hennes skostorlek. Det är inte att jag inte känner mig en aning stolt när jag inser att jag har stora segelbåtar till fötter om man jämför med hennes. Hon har fjuttiga storlek 34. HAH! Jag sträcker på ryggen och skjuter fram bröstet, hon är dessutom äldre än mig. Jag är nöjd med prins Carl Philips nya brud, så det så! Sen är det ju en oändlig fråga om varför man överhuvudtaget skriver ut hans nya flickväns skostorlek i ett reportage som tydligen handlar om hur lik hon är hans förra flickvän, samt mamma drottning Silvia. Mysko!



Ooo obidoo, upp och ner!

Jag är överdrivet nöjd med köpet av Melissa Horns nya album. Låter som hennes tidgare, men eftersom jag tycker att det är skitbra så älskar jag även den här skivan. Fiffigt va?
Jag har hamnat i en lite klurig situation och det är jobbigt och tynger ner humöret lite faktiskt. Det är så totalt jävla onödigt att det alltid ska bli massa tjafs när man ska göra saker, och tyvärr även den här gången. Jag skyller inte på någon och om man ska skylla på någon så är det nog mest vi som förtjänar det. Så jag menar mer att jag är trött på skiten i allmänhet. Det hade varit så ruggigt skönt om allt bara flöt på, men det gör det inte. Och det som inte dödar, det härdar, eller hur? Grejen är att det inte är något stort som ligger och gnager, det är bara jobbigt att behöva göra någon man tycker så mycket om besviken. Du är en av dom bästa!
Tyvärr har jag känt att humöret har tyngts ner ganska mycket den sista tiden, även om snön lyser upp min tillvaro en hel del! Och snöstormen som pågått i två dagar är jag tacksam för, trots att jag verkar vara den enda som är det? Typiskt! Lite pulkarace skulle sitta helfint nu. Emil är bra, lite spontant sådär har vi tänkt åka in på bio ikväll, och han kan trolla med mitt humör. Det svänger Kung Louie!











Idag ska jag få hämta ut mina nya lakan. Humöret - UPP!

Ett tidigt inlägg

Klockan är 06.59 och jag har redan varit vaken i mer än två timmar (Jag kan ju påpeka att det inte är frivilligt. Dåliga nätter.) och tyvärr känner jag att jag är redo för ett gubbvil snart, men det hinns inte med. Först ska jag jobba på Fasetten och sen far ut till Lotorp, för att sen bli hämtad av pappa och fara in till staden. Jag känner att det är på gränsen att jag överlever den här dagen med bara NÄSTAN tre timmars sömn, så pappa skickade ett sms och räddade min morgon allafall. Idag kunde han ta sig tid en snabbis att köra mig till jobbet, och det är jag väääääldigt tacksam för. Underbara lilla pappa <3

Om det visar sig, vilket vi inte vet helt säkert förän om några år trots goda odds, att jag faktiskt är immun mot vinterkräksjukan funderar jag på att gå och bli riktigt kristen! Gudarna hör böner och förtjänar kanske en medalj för det. Jag har allafall bestämt mig för att älska mig själv om det nu är så att jag inter kan få vinterkräksjukan. Jag tycker att vanlig magsjuka är en nära-dödenupplevelse.. eller.. det ÄR faktiskt det den är för mig. Med all panik och ångest som rusar genom kroppen av bara ett litet illamående (även om det inte ens är min kropp som mår illa) så har jag stark fobi för allt som har med kräkning att göra, och att vara sjuk i det och ligga och spy i mängder är väl ingens favorit men jag kan nästan se ljuset i tunneln i såna stunder. Oddsen ser dock bra ut för mig. Ingen i min familj har någonsin haft vinterkräksjuka, vi har fått nöja oss med "bara" vanlig magsjuka någon gång vart 5-10 år, och i tidningen stod det att om man inte haft vinterkräk. när man nått vuxen ålder så kan man vara ganska säker på att man har immunitet mot det. Mamma säger att 18 är vuxenålder, och då hoppar jag högt av lycka, men jag tänker ändå inte riskera att vara i närheten av kräkande folk. Det är nu det negativa med att jobba med barn kommer fram.. smittorisken. Annars är jag nöjd med alla mina söta, mysiga och busiga barn :D! Fantastiskt!

Nu får vi se hur den här dagen slutar...

my God woke up on the wrong side of his bed

Klockan har precis blivit nio och Emil har sovit i åtminstone en halvtimma, och har planer på att sova natten ut nu. Vilket betyder att jag sitter ensam och övergiven i soffan. Blä och tumme ner. Det känns inte riktigt som helg, och eftersom det nu är helg så tycker jag att det är en ganska värdelös helg och jag funderar på att strejka. Jag ska bara komma på ett bra sätt att strejka från en helg.

Jag har kommit på en sak, men det tänker jag hålla för mig själv tills vidare. Snällt va?
Fast jag tänker berätta för Sanne nu, sådetså

oink oink!

Precis hemkommen från Bergska efter en, enligt mig onödig, intervju med Folkbladet. Tjejerna som tog över vårat Litauenprojekt har precis varit där och Anna tyckte det var bra om vi kom och var med. Varför vet jag inte riktigt, eftersom vi redan har gjort vår intervju och jag kände inte att vi hade något vettigt att lägga till. Dock var det väldigt trevligt att träffa Anna igen, och Peter en snabbis. Och jag säger bara HAH! till er som går på Bergska, för Emmy och jag vet vad Peter & Co. ska göra på musikdagen. Det är nice, och vi har fått en specialinbjudan av Peter själv, så we'll be there! Att traska in genom dörren på Bergska är ju inte bara skönt. Det är ruggigt skönt att få bestämma själv när man ska gå dit och känna att man faktiskt inte har ett måste att vara där, men så finns det ju en del folk som borde låsa in sig på toaletten och stanna där resten av dagen för usch och stackars människor som behöver stå ut med en deras fula trynen varje dag. Det jobbigaste är att den där irriterande känslan i magen fortfarande sitter kvar. Den borde försvinna.

Ikväll hatar jag Emils jobb igen. Jourar för andra gången den här veckan!! Han var så illa tvungen att sova på spökavdelningen natten till onsdag, ledig igår, och nu måste han joura igen. Det är inte rättvist! Jag har hur som helst bestämt mig för att tillbringa kvällen hemma hos mamma och pappa bara därför och pappa ringde nyss och sa att Roosarna skulle komma och göra oss sällskap! Toppenbra :)

Bang bang, you're dead!


Biokväll med myspluttar

Igår bestämde Emil och jag att vi förtjänade en biokväll. Avatar fick det bli och jag hade lite blandade känslor för den innan. Jag har bara hört en som inte tycker om den, och det är lillebror, men jag brukar inte tycka om såna där filmer, så jag bestämde mig för att vara neutral och egentligen inte riktigt veta vad den handlade om när jag slog mig ner längst fram i biosalongen med Emil OCH Sanne. Sanne tyckte med att hon förtjänade en biokväll, och vi tyckte alla tre att vi förtjänade det tillsammans. Sanne, snart är du en del av vårt förhållande :D. En kvart senare och tänkte jag suckandes "vad fan, ska vi se på det här i tre timmar!?" och kände någon slags ångest över att jag ens satt mig ner. Yr i skallen av allt fläng när skärmen var så stor, och jag förberedde mig lite på att slumra in. Det tog en snabb vändning. Helt plötsligt var ju filmen intressant! Det hände grejer och det var hur mysigt som helst! Deras värld är underbar. Inte tillräckligt underbar för att jag ska förstå hur folk kan ta livet av sig för att hamna där, men den är helt klart mysig! Efter vändningen satt jag som fastnaglad, nästan enda till slutet. Det kröp lite myror i benen på mig och när det blev för mycket pang pang så kom yrseln igen. Då fick jag vila ögonen på Emil. Det var mysgt. Avatar är helt klart se värd, och jag tycker nog att dom flesta borde se den.



Dagen till ära, en måndag som denna, ska jag sällskapa syster till Blacka där hon ska fixa sina naglar. Jag har aldrig riktigt förstått hur hon kan lägga ut 500-700 varje månad på att fixa sina naglar, men å andra sidan blir det väldigt fint. Och eftersom jaghar mina egna laster som ingen annan tycks förstå att jag vill betala för så antar jag att jag inte har mycket att säga till om ;p Det ska bli spännande att sitta och göra ingenting i en och en halv timma. Jag har boken med mig, i säkerhetsskull! Jag ser fram emot imorgon lite gran. Då ska Emil och jag passa Vera, om än bara för en liten stund, men det ska bli kul!


Lowe

Min vovve är fantastisk! <3






Fjällen på hemmaplan

En orolig natt och jag förberedde mig på en förjävlig dag. Jag vaknade vid kvart över sex och kunde bestämt inte somna om, så jag gick upp och tralla runt i min egna värld. Det blev en promenad från centrum till röda Hårstorp för några timmars jobb. På vägen till dagis fick jag en sån underbar känsla i magen! Det var vitt överallt, träden hängde tunga av all snö. Det låg ett lugn över Finspång, trots att både människor och bilar börjat ta sig till arbete och skola. När jag kom bortåt mot Storängen såg jag dovhjortarna som härjar runt inne i Finspång, det stod två stycken med enorma kronor. Det snöade lite lätt och solen hade inte hunnit gå upp ännu. Kylan bet i kinderna och jag lyssnade en hel del på Bruce Springsteen "My hometown" och tänkte att fjällen just den här morgonen kunde slänga sig i väggen! Jag var så glad över att vara i Finspång och det är så ruggigt fint ute att det värmer i magen. Det är helt underbart!

 
Jag vill verkligen ha jul igen!

Julkänsla!

Det känns lite jobbigt. Jag är inte helt tillfredställd med den här julen. Jag är supernöjd, men inte tillfredställd. Den gick så fort på något vis. Det var så annorlunda. Inte på ett dåligt sätt, absolut inte, men den försvann så fort. Jag har nämligen fortfarande/redan(?) julkänsla och vill att det ska vara i slutet på november nu så att jag bara kan få göra allting igen, och mysa och gosa, köpa julklappar, klä granen, baka julgodis, titta på julfimer.. och det är ju MASSVIS med snö ute, och det kom mer under natten, så varför inte fira lite jul igen liksom :)? Jag längtar efter pappas julköttbullar! Det känns jobbigt att behöva vänta nästan ett år igen. Suck!



Min mästerliga huvudvärk utvecklade sig till feber. INTE bra. Jag käkar panodil och blir frisk till imorgon helt enkelt :)


The closest thing to crazy

Så gick det med det sovförsöket!!
Emil kom in efter någon halvtimma och ska traska vidare mot badrummet. Väl där ropar han att jag ska komma. Jag lirkar mig ur sängen och tar helt plötsligt ett nattdopp - i badrummet, på badrumsgolvet!! Tydligen strejkade tvättmaskinen och bestämde sig för att vi för en stund skulle få vara häftiga poolägare. Översvämning och vattnet nådde upp till fotknölarna! Galet mycket vatten och helt hopplöst jobbigt att stå och svabba upp allt mitt i natten. Jag är missnöjd. Mycket missnöjd. Till på köpet har jag ruskigt ont i huvudet och mår psykiskt illa eftersom jag vet att det går maginfluensa på dagis och jag är livrädd att jag har smittats! Huvudvärken kan väl bero på sömnbristen, men det känns inte riktigt som det. Jag är inte så farligt trött, bara utmattad och har ont. Dock är jag tillräckligt seg för att inte orka ta tag i städningen, trots att jag vet att det verkligen behövs! Jag har dessutom lovat Emil att städa på onsdag när jag är/skulle vara ledig. Yeeeey! Jag har fått mer vikariat. Som elevassistent och det är toppen på alla sätt och vis. Visserligen har jag inte varit där ännu och träffat killen eller det andra folket, men elevassistent lockar. Helt klart!

JAG VILL KRAMAS, EMIL KOM HEM.

Det här var tänkt att uppdateras innan klockan slog tolv.. hm.

Lina ringde och väckte mig idag, så jag ska upp och jobba imorgon. Synd att klaga, för det är bara mellan 11-16, och det är inte så länge och ändå väldigt sköna tider, men det känns som det kommer bli jobbigt att somna nu. Jag är helt slut i huvudet och galet seg, men jag är ändå inte så värst sömnig. Jag tror att duschen, för att hjälpa magen att lugna sig lite, piggna till mig lite så jag tänkte skriva av mig några rader.

Syster S och jag har bakat cupcakes idag, mest för Jennys skull så hon kunde bjuda på lite fina kakor till Astrids halvårsdag, men jag tycker faktiskt att det är ruggigt kul att baka cupcakes - även om jag inte alls gillar att äta upp dom. Vi for hem till Sanna och slängde ihop några filmer som Jenny kunde tänka sig att låna. Det är nog ganska ensamt att sitta ute i skogen hela dagarna, och även om Astrid är hur go, mysig och pratsam som helst så använder hon sig inte riktigt av ord som man kan förstå, så det var lika bra att ta en hel bunt filmer! Jenny och Astrid kom in och jag ville halvt mysa ihjäl mig med Astrid. Där kan vi prata om söt unge!! Jenny fick sina kakor och filmer och jag for till mormor i några timmar. Hon ska hjälpa mig att sy in den där nedrans klänningen som var läskigt stor, trots att det var rätt storlek! Det uppskattas.
 
        

Nu förstår jag såklart att en del inte förstår ett jota av vad jag pratar om men jag kan väl berätta då..
Jag har läst en blogg i ett par månader. Det är en mamma som skriver om sitt barn, Filip, som har en hjärntumör. Läkarna lyckades operera bort tumören som var ovanligt stor och vätskefylld, men av någon anledning blir Filip inte bra. Jag kan inte till 100% och offra mig höger arm på det, men jag tror att cancern hade hunnit sprida sig. Mamman skriver väldigt nogrant och detaljerat om hur hon, hennes man, Filips bror och Filip själv har det, och eftersom jag är intresserad av sånt så har jag läst den flitigt! Familjen har fått beskedet att Filip inte kommer överleva, det finns inget mer dom kan göra för att få honom att bli frisk igen, men det sista som lämnar människan är hoppet. Hur som helst så har hon beskrivit deras kamp och berättar om både bra och dåliga dagar och på något sätt känns det som jag känner dom. Lite grann iallafall.
   Idag när jag gick in för att läsa hade hon skrivit ett långt inlägg och det gjorde faktiskt ont på ritkigt i mig när jag läste att Filip hade dött. Cancern vann över hans 11 månaders lilla kropp. Det kom tillochmed några tårar i smyg och klumpen i magen gjorde ont. Usch! Jag är så glad att vi får ha våran lilla solstråle kvar. Du är underbar, L :)

Imorgon har jag bestämt dejt med Emmy. Vi måste fixa brev och lite småsaker till tjejerna som tagit över vårat projekt och som om några dagar åker till Litauen. Jag är nästan lite avundsjuk på dom. Jag skulle vilja göra det igen. Efter jobbet alltså; dejt med Emmy!

Uuh, vilken nysning! Nu ska jag försöka sova gott.

 


En lördag i väntan på samtal

Nyduschad och helt lagom varm, fantastiskt!

Jag fick minsann sova ensam, trots mina planer att ha lillebror på soffan. En gamenight var det tänkt, men tröttheten slog till och pappa kom och hämta honom innan tolvslaget. Fail. Det var i vilket fall som helst kul så länge det varade. Vi hann med ett par omgångar Tekken som jag förövrigt spöar skiten ut honom på, heja mig! Lite playing with fire a.k.a. bomberman hanns också med, samt en omgång med Astrid Lindgren filmspelet som faktiskt inte är lika roligt som det verkar och låter - tyvärr! Det blir liksom inget drag på det, men jag är glad att jag har det. Tack syster S och C!

 

Jag sitter och lyssnar på underbart bra musik och väntar på att Lina eller någon ska ringa och säga om jag ska jobba natt eller inte. Det är inte varje dag man väntar på det inte, och anledningen till att jag faktiskt inte vet är en tant. Inte varje dag det heller! Stay alive! Fast å andra sidan vore det mysigt att få sova med världen bästa i natt, eftersom han tvunget jourade i natt. Typist.

Jag känner för en förändring. Det har jag faktiskt gjort i någon vecka nu, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är mina fingrar kliar efter. Det kan vara något så litet som att möbla om eller spara ut luggen till att helt och hållet faktiskt flytta, men det tycker inte min ekonomi om så den tanken försöker jag väl släppa. Jag testade att färga om håret, lite mörkare, men ingen märkbar skillnad direkt och det tillfredställde inte heller min förändringslust. Min mage ska åtminstone förändras från tom till makaronifull om några minuter, det gillas! Dessutom är jag sugen på en tripp till farmor igen, men jag tror att det också har med förändringen att göra. Att jag vill ha lite annat, fast visst längtar jag allt efter farmor, det gör jag!


Fusbabriken

Hälften av styrkan är sjuk, så busfabriken får vänta! Det konstiga är att jag inte är en av dom sjuka, känns annorlunda - men skönt! Dock blev ju dagens planer lite rubbade av det så jag funderar stenhårt på att satsa på hallonpaj och bullbakning idag. Emil kom hem, visserligen för att packa glömda badkläder men ändå, och pussade lite på mig förut. Jag tycker om dig massa mest :)

Det snöar idag igen och förlåt Sanne men jag tycker fortfarande att det är hur bra och mysigt som helst!




Varför skriver jag det här inlägget för?

21.21

Hej och hå, vind i seglet! P.g.a. nytt tvspel så ligger jag i sängen och har precis tittat klart på film - Bring it on. Jag som tyckte att den var bra förut, varför tyckte jag det? Det är så fruktansvärt kallt, jag har två tjocka strumpor + tofflor på mig och känner ändå hur blodet fryst till is i tårna. Jag känner att mina ben borde ta sig en tur till B-hallen och införskaffa kvällsmat, men ännu en gång är kylan ett hinder. Dessutom skulle det fördriva lite tid, hockeyn börjar klockan tre inatt och om jag ska vara vaken och se på den har jag ungefär 5 ½ timma att slösa. Jag känner att bullbakning inte alls är en dum idé - om jag bara orkar ta mig till den förbaskade affären. Typiskt Ica att ha stängt när jag vill att dom ska ha öppet. Tar jag mig till affären så kan jag dessutom lägga någon timma på att färga håret, det vore nice.



Vargjakten borde förbjudas. Så är det bara!!

RSS 2.0