En drömmares sovvanor..

Det ser väl inte allt för bra ut på den sovande biten. Jag har vaknat ofantligt många gånger i natt, och många gånger p.g.a. mardrömmar. Ett par gånger av värmeslag kan också tilläggas. Jag är inte riktigt bekväm med det här att sova ensam, speciellt inte ensam i en hel lägenhet och inte en annan människa i resten av den här delen av huset, men någon gång måste man väl lära sig, så jag övar - för fullt! Emil har alltså jourat i natt och jag placerade mig i både soffan och sängen för att hitta den bästa sovplatsen. Tyvärr fungerade inget av dom så jättebra, men jag hamnade i sängen ändå. Mardrömmarna ja, vi tar upp dom igen. Jag har en liten svag aning om vad som oroar mig just dom här nätterna - att sova i tält dom kommande nätterna! Jag känner mig varken bekväm eller trygg i ett tält, speciellt inte att sova i det. Jag kommer ihåg att för många år sen (jag minns inte hur gammal jag var) så var det en tjej som tältade med sin kompis på sin tomt, så kom ett par äldre killar och tyckte det skulle vara skitkul att srkämma tjejerna och satte en kniv genom tältduken. Kniven träffade en av tjejerna och hon överlevde inte. Jag antar att det är efter det som jag tycker det är lite jobbigt, eftersom den händelsen har lagt sig kvar inne i skallen på mig.

Min kära vän Malin fyllde år i lördags och min kära storasyster fyllde år i måndags så GRATTIS till er bägge!
 
Idag är en sån där sjukt varm sommardag igen, sommaren har tydligen kommit tillbaka, som det har varit dom senaste dagarna. Jag hoppas att vädret håller i sig under festivalen. Men en varm sommardag betyder poolen för mig om jag ens vill ha en chans att överleva så, nu bär det av hemåt!

Tjingtjong.

Ännu ett inlägg under morgontimmarna

Jag kom in i en annan värld, genom några snabba klick på internet. This is deep shit, så jag försöker förenkla för att inte blanda in mina tankar allt för mycket i era huvuden. Jag satt och läste en gammal väns blogg, och då dök den ständiga frågan "när är man lycklig?" upp. Jag satt och funderade på det ett tag, och kom fram till att folk funderar på det för mycket. Är man lycklig så behöver man nog inte ställa sig den frågan.. Så som jag har uppfattat lyckan så känns den i hela kroppen och varenda liten bloddroppe innanför skinnet kör en egen liten segerdans och får känslorna att följa med i takten. Lyckan hittar en lösning. Självklart är det inte alltid soligt i paradiset, det är klart att det blir molningt och några regnstänk ibland - men det är fortfarande samma paradis! Så gör det bästa av saken och fäll upp ditt paraply, dra på gummistövlarna och gå ut och hoppa i vattenpölarna! För att vara lycklig behöver man inte skratta jämt, man vet bara att man har det så löjligt bra att det inte kan vara annat än lycka.

Jag har jättebra kontakt med mina föräldrar, jag älskar att vara med mina syskon (trots att det blir gapigt och skrikit mer än ofta), jag har en underbar pojkvän och den gladaste hunden. Jag är lycklig, och trots det gråter jag ibland.

(Jag bör också nämna att det inte är jag som har tagit bilden, jag har stulit den, hoho)


Every time you walk in the room.

Jahopp, här hade jag skrivit ett långt och detaljrikt inlägg igår, men det ville visst försvinna och absolut inte publiceras så, vi borjar om!

- Gårdagen!
Jag är ta mig tusan bättre än superman! Åtminstone mina tänder. Tandläkaren lurade dit mig tio i åtta i morse och jag hade en aningens ångest ett bra tag innan, magen vände sig och sa till mig att "det här bådar inte gott." Jag förväntade mig att behöva komma tillbaka och laga massa hål, men ICKE! Tandläkaren klagade lite på mina piercingar och en del på mitt colaberoende, så jag ska tillbaka till en tandhygienist allafall och få lite mer skäll. När tandis inte nämnde några hål var jag tvungen att fråga om det inte var något som behövde lagas, jag blev förvånad till tusen och det var nästan så tandläkaren fick plocka upp hakan på mig. Mina tänder måste vara underbara!
Det här med hållösheten firade jag med att städa hela Emils lägenhet, så Gud nåde dig om du inte märker något (innan du läser det här!) ((Jag kan tala om såhär i efterhand att han märkte något :D))

- Dagen till ära!
Igår tittade vi klart på den sista Sagan om ringen filmen. Dom är bra, lite för övernaturliga på vissa ställen men väldigt bra. Malin, du kan inte bojkotta allting, dom här borde du faktiskt se! Jag kan inte för allt i världen skriva att jag har hunnit få ut mycket av den här dagen eftersom klockan faktiskt bara har slagit 10.14 och jag inte varit vaken mer än ett par minuter av den tiden. Planer för dagen då? Om vädret spricker upp lite är det Sannesötnos och en glass som jag ska lägga min dyrbara tid på. Emulen jobbar, jag sitter här ensam med ett glas cola och suktar efter choklad. Sockergris!!! Nej, jag får nog återkomma med vad dagen kommer att bära med sig.


Jag låg och grubblade över något i natt som jag tänkte att jag skulle ta upp här, men titt vad sömnen ställer till med. Nu har jag glömt bort det. Jag återkommer nog med det med, när jag vaknat till lite!


Jag älskar dig!

Studenten är över och det nalkas kyckling till middag!

Så var studenten, och vad många säger den roligaste veckan i livet, över. Den roligaste veckan och såna rykten kan man ju diskutera, men nog jävlar i havet har det varit kul, men det beror ju på vad man väljer att uppskatta. Jag uppskattar nog andra saker än sprit lite högre, men vem bryr sig om det? Nåja, studenten är förbi, och jag är vuxen,(delvis) arbetslös och en aning trött - i hela kroppen. Det tar på både psyke och kropp att vara studentbarn och förväntas supa skallen av sig varje dag i en hel vecka. 
Idag har solen kikat fram igen, det var ett tag sen, och bara för att så har jag varit ute med Sanna och Ted och plockat blad, försökt hålla stilla pojken i vagn och upplevt en liten killes glädje över att vandra i gräset. Det firades även med en glass tillsammans med Emmy.

Peace and love var det nästa vecka ja, och jag har både beslutsångest och helt vanlig hederlig ångest över hur det ska gå. Jag funderar starkt på att sälja min biljett med camping, dom brukar ju vara rätt eftertraktade och just nu är jag bara förvirrad. Jag vet inte hur det ska bli med någonting, det enda jag längtar efter är egentligen att ha kul med vänner och  tre dagars Lasse...

HOPPSAN! Vi avbryter för ett extra insatt inslag: Mitt under mitt inlägg ringer Emmy och säger att vi kan låna bilen nu, woho! Glöm allt jag skrev innan. VI SKA TILL PEACE AND LOVE!! Kyss och smek mig kvinna, det blir toppen :)!

Jag har tyvärr glömt min kamerasladd hemma hos Emil så jag kan inte lägga in bilder från varken Lillebrors spelning i fredags eller min student i lördags, så det dyker bara upp en snodd bild här så länge. 



Snart kommer Emmy hit och tar en liten pratstund med mig, men först nalkas det kyckling, ris och currysås till kvällsmat.
MWAH :*


Alla Salikons rosor har vissnat

Nåväl, inte riktigt så illa är det väl kanske inte, men det har slagit mig att jag kommer sakna en hel del mysiga människor i min klass, och imorgon är sista skoldagen med dom - och det är inte ens en skoldag, bara en middag. Solklart kommer jag vara världens lyckligaste över att slippa ett par stycken, det är det som just nu symboliserar friheten för mig. Sorg och glädje, ja alla får vi en ordentlig dos!

Jag tänkte att nu när jag sitter och filosoferar hemma hos Emil medan han ska joura hela natten så kan jag ju uppdatera med bilder som jag har gett något slags löfte om. Feel free!
 The one and only FÅGELBILDEN.  all cred till Emilsen :) När allt är som förr. Malin, Ida och Jag.  
Sanne och jag Sanne, jag och världens mysigaste Linnéa TURTLES! Jag och Malin

Kollar till klockan, ojoj, nu är det dags att lyfta på röven och fortsätta städa lägenheten. Hittills har jag bara kommit så långt med städningen att badrummet är klart och Emil yppat något om att äta ur toaletten. Något att se fram emot må jag säga!

Godnatt

Turtlepower och en bal i Söderköpings brunn

Japp, studentveckan har bara börjat och jag är heltslut, och det känns ändå som den snart är slut. Det är konstigt det här med tiden. Ibland rusar den iväg, och ibland står den stilla, och ändå så rör den sig i samma takt hela tiden? Det är nästan som att filosofera om rymden (=inte bra för hjärncellerna och mitt personliga psyke) Nåväl. Idag har det varit studentbollen och jag är helt grön i ansiktet, men för att inte förvirra er läsare så tar vi det från början:

Söndag: Emil fyllde 23 år och vi smällde i oss glass, det uppskattades från alla håll och kanter. Grattis älskling <3

Måndag: Först vaknade Emil och jag för tidigt, för att åka in till Norrköpings stad och slösa pengar på smink (i Emils fall McDonalds). Det var en spännande middag! Bild på det kommer. Mamma har nämligen min kamera, så jag är inte tillgänglig med bilder ännu! 

Fortfarande måndag: Då var det dags för balen! Uppklädda och (vissa mer än anda) fina fick vi hålla oss i idrotthallen eftersom regnet bestämt sig för att förstöra våra klänningar, frisyrer och kostymer. Där efter tog Barks buss med oss till Söderköpings brunn där vi fick valsa runt, äta halvgod mat, lite för lite supergod glass och sen rocka loss med "På G" (Peter och Micke för er som inte vet). Det var en superbra kväll och jag hade världens finaste kavaljer :) Det lär komma fler bilder så smånigom, men nu får ni nöja er med en av dom bilderna som faster Titti tog på oss.

 

Tisdag: Här var det studentboll!! Vi behövde gå upp alldeles för tidigt, men det var det värt eftersom vårt lag var Turtles och ska det vara så ska det ta mig tusan vara på riktigt! Så här sitter jag, ensam och övergiven, helt grön i ansiktet, gula band lite här och där, ett stort skal på ryggen och är helt enkelt allmän tuff! Eftersom jag glömde min nedrans kamera så har jag inga bilder från vårt spel, men Elina och Caroline har, så vi får väl se när jag lyckas få tag i dom. Uppdatering kommer go´vänner!

Fortfarande tisdag: Pappa borde komma hem. Jag vill ha kebab och en jäkla massa vitlökssås.
 Hugo ikväll? Vi får se om orken brister eller inte!

Studentinvigning och dagen efter!

Nu var det alltså klart! Mössorna är på och studentveckan har invigts, med indiantema, på riktigt - i Jakkos lägenhet för att fortsätta i gympasalen och en sväng på Kristallen där vi även träffade Jennipher och Soffan. Idag är dagen efter, dagen då Sverige blygt firar sin nationaldag, dagen innan Emil fyller 23 och dagen då jag faktiskt tänker ta det lite lugnare. Jag har en bula på benet, ett blåmärke på låret, två blåsor i munnen och ett hack i fingret (det har dock suttit där i snart två dagar, men det är fortfarande okänt hur det kommit dit), det är på tiden att stanna hemma och gosa lite med Emulen. 

Malin och jag hade en djup diskussion med min fader i bilen igår, och ja, om någon har en smart idé och lösning på det är det ju bara att klottra av sig. Diskussionen gick ut på följande: Om man nu skulle kunna gräva sig igenom hela jorden och komma ut på andra sidan, kommer man då ut med fötterna först? Och vart börjar det att gå uppåt egentligen?

Nu ska ni få roa er med lite bilder, så ska jag fixa lite till med Emils present!


 
 
  

Och nu alla vänner så har jag även fått in bilderna på Emils och mina husdjur, så här är en av tvillingarna: 


"Det är en regning sommar vi har..."

för att återigen citera Birk i Ronja Rövardotter. Han säger mycket klokt den där grabben.

Idag ska vi inviga studentveckan.. i smyg. Ida, Malin och Martin behöver taggning och den håller jag i, vi drar till Hulle. Det är en sak som jag har grubblat lite över, ja, det är lite jobbigt faktiskt. Jag har nämligen kommit fram till att jag nog är den enda i Sverige som varken passar i och ser dummare ut än tåget i studentmössa. Hur jag ska lösa det? Ja ni, jag får väl skatta mig lycklig åt att det bara är en dag som jag MÅSTE ha den på mig. Studentveckan kan jag ju göra lite som jag vill, och om jag nu får för mig att bo i mössan eftersom den bringar så jäkla mycket glädje till mig och mina vänner så får jag väl lära mig att leva med platthår en vecka framöver, Huh!!



En sak till som jag grämer mig lite över är det här med balklänning. Nu är det ju inte riktigt så illa att jag inte har köpt någon, för det har jag ju faktiskt. Hos Ellinor. Det är mer det här med att vara så bar, och att ens överhuvudtaget ha en klänning känns inte jättestabilt, och inga leggins gör det ju snäppet värre. Den är så stor, så klumpig, så lila och jättefin. Jag älskar den, och hatar den. Oh, vilka blandade känslor jag har över allt det här med studenten. Vissa har ju turen att passa i allt (jag nämner inga namn Caroline Carlsson!) 

3 minuters paus

Så var man knockad. Av en chokladbit. Tack pappa!
Tur att den var till mig, du är förlåten pappi :)


PUSS EMIL, som dissar mig och är på bio,

Adjö gott folk, släpp loss och rocka fett!

P&L och en rackarns massa glass

Japp, då har jag fått hem min Peace and Love biljett, den ligger snällt hemma och väntar på köksbordet. Det kliar i fingrarna att få öppna kuvertet och få ta på något som ger mig tre dagars Lars Winnerbäck! Underbara lilla papperslapp. Förhoppningsvis följer Emil med vänner också med, och på en gång låter det genast mycket mysigare!

Jag sitter här och tuggar i mig min tredje glass sen jag kom hem, för ca 40 minuter sen, och jag förstår banne mig inte varför jag trycker i mig en till när jag har kommit fram till senaste igår att vi inte hör ihop, att jag har en allergi för något i dom stela goda små kladdiga sakerna runt pinnar. Helt hopplöst! Min mage lär ju inte direkt må toppen, och jag som ska och grilla och vara förfestsunderhållning om si så där en timma. Jag tror att jag skippar helt totalt att följa med dom andra till O'learys.

Imorgon har vi noll, zero, non lektioner och jag måste säga att min skola anpassar sig ganska bra till Emils arbetstider - han är också ledig imorgon! En sovmorgon som uppskattas.


Bilder piggar alltid upp!

"Det är en varm sommar vi har.."

för att citera Birk i Ronja Rövardotter. Riktigt varmt! Och idag är det tredje dagen i rad det är över 20 grader och helt molnfritt. Den efterlängtade poolen har dykt upp på baksidan och vi har haft besök av två bålgetingar sen igår eftermiddag. Det var en spännande resa igår tillsammans med en golvmopp, ett skohorn och en fet bok.. Nu mera är det en aning mosad bålgeting kvar. Idag har jag lyckats döda tvillingen alldeles själv. Han verkade inte vara på topp när han kröp fram under soffan för att slutligen mosas av samma feta bok. Det är nästan så jag tycker synd om dom, men bara nästan. Nu har åtminstone jag fått nog av bålgetingar och andra irriterande djur som sticks!
Skolan är klar, inga läxor, betygen är satta och nu är det bara slappveckan och studentveckan kvar. Synd att klaga!

Idag har Emmy, jag och våra två projektkompanjoner Elin och Madde redovisat vår projektrapport för Rotary som sponsrade oss med 3000 kronor samt ätit på hotellet, på deras beskostnad. Med det vill jag säga; mamma, tvätta min klänning, jag har spillt sås på den!

Den här dagen kommer förmodligen spenderas i poolen om vattnet har stigit något över 14 grader, kan hända att det dyker upp en och annan glass och kanske några flaskor cola på det!

---------------------

Ja, det var då inlägget som skulle publicerats igår, men som jag glömde att lägga upp!
Nu är rusket tillbaka, regnet slår mot ruten och mina strumpor är genomvåta - och trots det så har jag faktiskt hela skor! Malin har dragit med mig i studenbollen, så nu ska vi inspirerars genom att titta på Turtles, för dom är häftiga, och sen ska vi spela riktigt usel fotboll nästa vecka - såklart utklädda till turtles!

RSS 2.0