Mysigpysig, och det är underbart!

Igår var det dubbeldans och det blev inte alls mycket dansande, men det var himla mysigt ändå. Sanne och syster Sanna var jättegulliga och hjälpte mig att färga håret, så nu är jag brunett igen. Yeey! Eller.. jag vet inte om jag någonsin har varit det egentligen. Hur som helst är jag brunett nu. Som vanligt i Finspång händer det en massa skit och det var blev mycket prat om vem som hade blivit knivhuggen av vem. Det fanns både fina och lite mindre fina människor ute. Moster Tina var ute, och det var mysigt att kramas lite med henne. Tråkig information.

Idag har det varit julskyltning, men jag har inte varit på den eftersom jag fick somna vid nio imorse när Emil åkt till jobbet. Min kära pojkvän glömde väl bort för en sekund att han skulle upp och jobba idag och blandade till lite för mycket av det goda, så när vi kom hem från dubbeln låg han mest inne på toan och äcklade sig. När jag väl vaknade idag så kände både en lite halvsjuk Carro och jag att det vore himla mysigt att baka lussebullar en dag som denna. Så vi tog oss i kragen och fixade ihop några. Det var mysigt! Eftersom jag tycker att julmust är lite av ett måste till lussebullsbakning så tänkte jag hoppa ner till Ica och köpa oss en sådan, men när jag kom ut utanför dörren så rös jag till i hela kroppen. Det låg som en stor snöhög utanför, med brinnande marshaller och granris på trappstegen och några gubbar stod vid ett bord och bjöd/sålde glögg med julmusik i bakgrunden. Jag fick gåshud över hela kroppen och mådde hur bra som helst! När jag traskade runt hörnet fick jag se det oslagbara!! En häst med vagn! Två barn satt i den och skrattade åt bjällran kring hästens hals. Hästen hade ett tomteskynke kring ryggen och det var en sån mysig känsla. Jag riktigt kände hur hårstråna reste sig på nytt. Enda från ryggraden och ut, runt och över hela kroppen. Fantastiskt!! Det var helt klart den bästa julskyltning jag har sett, och ändå så har jag inte ens gått på den. FY JENNY!

Ïgår fick jag ett sms av Veronica: "Din kille håller på och knäcker nötter med huvudet!" och jag blev kär igen, igen, igen och igen. Och när jag sen träffade honom  så har han en stor röd fläck mitt i pannan, efter all nötknäckningen. Hahaa!
Emil, du är fantastisk <3

Hur ska det gå?

Nu har Malin åkt. Lämnat mig och hela Finspång. I ett helt halvår. Vad ska det bli av mig? Vi har knappt varit ifrån varandra en dag under 19 år, och nu helt plötsligt kan jag inte ens ringa till henne när jag vill. Jag tycker faktiskt att det är en aning sorgligt. Jag har väl inte riktigt förstått att det faktiskt kommer vara så här ett halvår framöver, det kommer väl mer om några veckor kan jag tänka mig, då jag inser hur långt borta från varandra vi faktiskt är. Jag kommer sakna ihjäl mig efter dig Malin!!
När man tillochmed trivs med varandra när man har tråkigt tillsammans, då ska man inte vara isär, så är det bara!

Idag har jag varit hos doktorn. Varken bu eller bä. Jag kände att det var lite bra för mig att prata med en doktor om min mage och överväga och diskutera med någon som faktiskt är proffs på, tja kanske inte just min men i allmänhet, magar. Några ord om grissjukan blev det också, även om jag inte riktigt är orolig för den. Min arm är dock lite blåspräcklig. Jag tycker att dom tömde mig på för tok mycket blod. Jag fick ett litet yrselanfall när jag var klarstucken men jag hade tänkt mig att det skulle gått över till nu. Inte då. Tydligen så har min kropp bestämt sig för att vara så pass yr att jag inte ens kan lägga mig ner och somna. Det är bättre när jag har något att koncentrera mig på. Ett hörn på tavlan ovanför sängen fick bli min räddning under ca 40 jobbiga minuter, men jag känner att skrivandet är lite mer givande på något sätt.

Idag, efter doktorbesöket som min kära storasyster var så gullig att följa med mig till, for vi hem till henne för att adventspynta. Jag är supernöjd, speciellt med tomten bredvid tvn - hör du det Christian!? Vi hade självklart julmusik på i bakgrunden och jag är fylld av julkänsla. Jag vill börja pynta här med nu, men det får vänta lite till. Tills jag får gardinerna som jag har beställt. Om jag orkar vänta till dess. Hur som haver. Här borde jag inte sitta. Jag ska befinna mig på Skorpan kvart över sju imorgon (IDAG!!) bitti, och ett tjugotal livade ungar. John Blund, vart är du?



E <3


This year's for you and me

Igår kom Malin hit och vi tänkte att lite pepparkaksbak skulle pigga upp lite. Så vi satte igång och en mysig känsla pirrade till i mig, julkänsla. Mmmm!! Underbart. Emil tyckte dock att det räckte med att göra två pepparkakor, av egen karaktär, så han dränkte vår musik med sina trummor. Vi hämnades genom att sätta upp en julgardin! Jag tycker att den bästa hämnden är den man vinner någonting själv på.

Igår bestämde Emil och jag mig för att testa något nytt. Vi satsade på stort och köpte en Pringlesburk med Grillchipssmak OCH en påse Sourcream med smak av sweet chili. Modigt va? Det bästa var att jag inte blev det minsta besviken på någon av dom. Det kan mycket väl bli något utav favoriter!


Håkan Hellström är fantastisk, speciellt när han sjunger Fairytale of New York tillsammans med Plura. Stående ovationer till dom båda herrarna!


E<3

Vem har tagit min kexchoklad? (det är en sång!)

Jag har all rätt att vara trött, åtminstone i mitt tycke. Jag har jobbat fyra timmar idag (pfft! fnyser ni med heltidsjobb då) och det är jobbigare än man tror!! Vissa dagar på dagis är kolugna och jag kan gott sitta i en fotölj med en mysig unge i knäet och fundera på varför mina tånaglar växer så sakta jämfört med mina fingernaglar, men dagar som denna skulle det vara semester att stå i en orkan! 20 ungar som springer runt och skriker för att inte tigern ska ta dom. Och då kan jag berätta att tigern är tigern i Mora träsks "Tigerjakten". Den där när man sitter och slår på sina knän och trycker tungan mot underläppen. Jag fick höra den 10 gånger på en halvtimma idag. Mora träsk förtjänar att banlysas. Dessutom har jag läst en bok på 97(!!!) sidor för två ivriga små pojkar. Och det var inte lite text på sidorna. Barn kan, så är det bara!

Jag sitter och diskuterar med Sanne, via sms, om vad min mamma faktiskt jobbar med. Jag har ingen aning!! Jag vet att hon jobbar på Siemens, pratar i telefonen och pillar med datorer. Jag har frågat mamma x antal gånger och jag antar att jag får en luddig förklaring eftersom jag alltid får fråga om. Om jag tänker efter så har jag hört något om att hon hjälper andra som behöver hjälp med datorer, men det funkar inte, det är inte logiskt över huvudtaget. Jag är bättre på datorer än hon! Så.. mamma, om du vill att Sanne och jag ska ändra vår teori om att ni utför något så hemligt att min magkänsla säger att kungen ligger risigt till och att världen snart ska ligga i era händer så får du nog förklara för oss en gång för alla, vad jobbar du med!?
När jag tänker efter så vet jag nog inte riktigt vad pappa jobbar med på sapa heller. Dom verkar allafall ha väldigt kul då och då. Där har jag dessutom varit och hälsat på!
Jag är förvirrad.

Imorgon far vi till Boda Borg för att ta ett litet förvägs farväl till min Malin som tänker åka till Australien i fem månader. Svikare!!

Man har så kul med Toffifee...

Efter ett fars dag firande hemma hos mamma och pappa dyker Emil upp och är helt kolsvart kring ögonen och det rinner mörkröd sörja över halsen, genom håret och ner på kläderna. Det var inte långt ifrån att jag hoppade till när han klev in genom dörren. Anledningen till detta monsterliknande utseende är en film -såklart. Vad annars kan man räkna med när Richard och Emil sätter i gång? Nu tror jag också att Nicke (?) fanns med, men ändå, det är själva grejen. Konstiga killar, japp. Några timmar, och en dusch senare (från Emils sida) så var det jag som fick stå för matlagandet, och när det var klart och jag bar in maten i vardagsrummet så hade Emil tänt ljus överallt och gjort det jättemysigt! Det uppskattades :)

Idag hade systeryster och jag bestämt att vi skulle baka lite, men så fick hon jobb och det var lite synd :/, men bra för henne. Dock är det inte helt uteslutet att vi ska baka ändå, när hon slutat. Jag håller alla Sveriges tummar för det så jag kan få trycka ner lite lussebullsdeg i magen, och sen få njuta av dom klara.

Jag längtar efter Emil :)


Lussebulle och bio

Igår åkte Carro, Malle och jag in till Norrköping för en mysig stund i biomörkret. Vi bestämde oss för att Disneys "En julsaga" skulle sitta fint, på premiärdagen och allt. Först och främst så visade dom samma reklam två gånger i rad, det var lite frustrerande men gick att leva med, sen så vimsar den där karln som jobbar där bort sig och kommer inte in för att släcka i biosalongen. Det tog halvt livet av mig. Jag blev irriterad och var dessutom trött, ingen bra kombination. Efter x antal minuter kom den tjocke lille mannen in allafall och irritationen började smått att lämna min kropp. Filmen var helt klart bra, men jag hade förväntat mig så himla mycket mer. Jag, och förmodligen mer än hälften av Sveriges befolkning, känner ju till storyn om Mr Scrooge och jag hade hoppats på att gå därifrån med julkänsla ut i tåspetsarna. Inte en enda julgran eller julklapp var med i filmen!! Visst hoppade folk runt och sa "god jul" lite halvhjärtat och några damer och någon farbror stod och sjöng julsånger på gatan men det var allt. Mycket besviken. Dock blev kvällen toppenbra när Carro drog med oss hem opch bjöd på nybakade lussebullar. Läskigt gott!! Alltså är säsongens första lussebulle äten och jag är lycklig. Jag längtar tills jag ska få baka mina egna, och förhoppningsvis få hjälp av min Emil.
Imorgon är det fars dag och vi är bjudna på middag hem till mor och far. Tråkigt nog har inte Emil tid att följa med, så jag får proppa i mig mat åt oss båda. Det kan funka.

Jag skulle vilja att ni delade med er lite irritation till mig, så jag kan lägga all på Ellos. Dom är inga favoriter just nu.

Eftersom bilden är så fantastisk så tänkte jag dela med mig lite av den. Det är faster Titti som har tagit den, och jag är nästan helt hundra på att den är tagen 1998.


Ute faller snön..

.. inte långt ifrån allafall! Den singlar ner. Det är inte mycket. Bara yttepyttesmå vita mönster trillar sakta ner mot marken. Inte lägger den sig kvar heller, men oboy så glad man kan bli av dessa vita små fläckar!! Fantastiskt!
Jag vaknade upp imorse (runt halv nio) av att jag ligger och skriker i sömnen. Mardrömmar, såklart. Då var det fortfarande mörkt och dystert i rummet, och om det inte vore för att Emil inte låg kvar i sängen så skulle jag nog ha gissat på att klockan var mellan tre och fyra, så jag bestämde mig för att ligga kvar där resten av dagen. Åtminstone till Jenny och Astrid kommer till Finspång, för det ska dom göra idag. Och nu till sekundrarna som förändrade hela min bittra morgon. Lillasyster skickar ett sms där det står: "Det snöar :)" Och jag flyger upp ur sängen, täcket virat om mig och ställer mig och illglor ut i fönstret. Inga snöflingor, men hon propsar på att på Bergska snöar det minsann små små flingor, och mycket riktigt. När jag gnuggat sömngruset ur ögonen ser jag dom. OCH VILKEN LYCKA! Så nu har jag trallat runt och smilat för mig själv och dessutom fått "två små röda luvor och en fårskinnspäls" på hjärnan. Pappa ringde för ca 10 minuter sen och ville berätta att nu börjar det minsann snöa. Oh, min lilla myspappa :)! Dock saknar jag antingen Pelle Svanslös eller Mysteriet på Greveholm, det skulle verkligen göra min dag, men båda filmerna befinner sig hos mamma och pappa :/. Typiskt.

Idag blir en bra dag :)


November är här!

Igår lagade jag köttfärssås alldeles själv för första gången i mitt liv, och både Emil och jag lever och mår bra! Helt otroligt. Det är nästan som om det lagt sig någon "jag-kan-baka-och-laga-mat"-formel över mig. Jag är helt klart imponerad. Jag har dessutom totalt tjatat ut min nyaste skiva, Amy Macdonald, helt p.g.a. lathet. Jag orkar helt enkelt inte sätta mig och byta skiva. Det är lathet i sin renaste form!! Dock får det inte mig att byta skiva ändå. Fisigt. Emil har åkt till jobbet och jag äter Riesen, dessutom måste jag påpeka att alla dagis ringer på helt fel dagar. Ett minus. Ännu ett minus på min lista är att min kamera fortfarande är trasig och jag kan inte använda den. Och att mamma inte har tid att följa med mig till stan och köpa en vinterjacka i dagar som dessa. Det är svinkallt på kvällarna. Igår konstaterade Emil att nu är det samma månad som första advent, och det är sant. Jag gladde mig åt det, medan jag kunde ana en måttlig bitterhet hos Emil. Systeryster och jag har pratat om att ta oss in till stan och inhandla lite julklappar någon dag, helst när jag fått min lön, det ser jag fram emot!

Här är två julbilder från 2006. Jag gillade vårat vardagsrum som det var. Nu är det vitt. Lite långtråkigt.




RSS 2.0